Filmen Adas och och Gladas vinter blev en publik magnet!

Filmen Adas och Gladas vinter fick hejdundrande åskådarsiffror på sitt premiärveckoslut

Filmen Adas och Gladas vinter, som hade biografpremiär på fredag 9.10, drog under sitt premiärveckoslut 37 373 åskådare. Detta är 26 % mer än premiärveckoslutet för filmen Ada och Glada, som premierade i början av fjolåret. Förhandsvisningarna medräknade har 45 054 åskådare sett filmen Adas och Gladas vinter. Filmen producerades av Zodiak Finland och regisserades av Saara Cantell.

"Jag är väldigt lycklig över att publiken funnit vår film. Det förefaller mig som om att vi just nu behöver filmer med glädje, skönhet, värme och budskapet om att bry sig om varandra."

Saara Cantell, filmens regissör

"Det är fint att såväl barn som vuxna under veckoslutet njutit av den magiska världen på Rosengränd. Premiärresultatet, som är bättre än för filmen Ada och Glada, tyder på att även nya åskådare har funnit filmen Adas och Gladas vinter."

Teea Hyytiä och Sari Lempiäinen, filmens producenter (Zodiak Finland Oy)

Om filmen Adas och Gladas vinter

Bästisarna Ada och Glada är två helt vanliga små flickor, kanske endast lite lyckligare än de flesta andra, då de har en sagolik möjlighet att bo på tumanhand i sitt eget hus. En decemberkväll kör en liten bil, knappt stor som en skolåda, in på gården av deras alldeles eget hus. Ut ur bilen stiger den pyttelilla familjen Vaaksanheimo. Familjen Vaaksanheimo har blivit hemlös då en skogshuggare slagit sönder deras hus. De flyttar tillfälligt in i Adas och Gladas dockskåp, men snart blir det uppenbart att alla stora människor inte i själva verket har så goda avsikter vad gäller familjen Vaaksanheimo. Även denna gång ligger den välmenande fru Rosenknopp i bakgrunden av historiens gåtfulla sammanträffanden.

Filmen Adas och Gladas vinter regisserades av Saara Cantell och den baserar sig på Marjatta Kurenniemis bok Onnelin ja Annelin talvi. Boken är den andra av fyra böcker om Ada och Glada. Filmen Adas och Gladas vinter är en fristående fortsättning till filmen Ada och Glada som sågs av nästan 180 000 åskådare i biografer 2014. I huvudrollerna ser vi Aava Merikanto (Glada) ja Lilja Lehto (Ada).

Båda filmerna har spelats in i Lovisa.

Se filmens trailer: www.youtube.com/watch?v=zAUgG705Nl8

Filmens webbplats: onnelijaanneli.fi