Kom på besök till Lovisa – sommarstaden känd från TV!

Kom på besök till Lovisa – sommarstaden känd från TV!

Råkade du se Harri Syrjänen äta en läcker skärgårdspizza på Svartholms sommarrestaurang i TV-programmet Saaristoruokaa? Eller såg du en glimt av Lovisa i Merimaili-programmet under helgen? Sommarstaden syns i TV igen på onsdag i programmet Niko Kiveläs kommunrunda. Programmet sänds på TV1 onsdagen 17.6.2015 kl. 20–20.30.

Nu kan du göra som Harri och Niko och bekanta dig med Svartholm, servicen på sjöfästningen börjar nämligen tisdagen 16.6.2015! Turtrafikbåten åker mellan Skeppsbron och Svartholm tre gånger dagligen från tisdag till söndag. På sjöfästningen kan du delta i guidade rundvandringar eller bekanta dig med fästningens historia på öns utställning som är gratis. För barnen ordnas ett spännande barnäventyr! På ön finns även flera avgiftsfria gästplatser för de som kommer med egen båt. Sommarrestaurangen Café Svartholm erbjuder hela familjen fantastiska smakupplevelser.

Besök även sommartraven i Lovisa som ordnas 13.7, 27.7 och 9.8 Ut på havet kommer du förutom på kryssningarna till Svartholm, även på allmänseglatser med segelfartyget Österstjernan. I Pernå skärgård finns flera fina besöksmål både på land och till sjöss, till exempel Kabböle och Rönnäs Skärgårdsmuseum. Välkommen till Lovisa!

Tilläggsuppgifter: Lovisa turistbyrå, tfn 040 555 3387, www.visitlovisa.fi